Sparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med Skåneidrotten uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 200 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna med en galakväll i Lund.

Närmare 90 procent av alla barn och ungdomar i Sverige är någon gång under sin uppväxt med i en idrottsförening. Ledarna har därmed en stor betydelse för samhällsutvecklingen. Temat för 2017 års Idrottsledarstipendier är Barnrättsperspektivet, som bygger på att barn- och ungdomsidrott ska utgå från varje individs uttalade intresse och behov. Lek, glädje och lust ska sättas i första rummet. Vi delar också ut stipendier till ledare inom vuxenidrott.

Nu öppnar vi för nomineringar till 2017 års idrottsledarstipendier. Samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en man och en kvinna. Att väga in jämställdhetsaspekten är ett medvetet och självklart beslut, helt i linje med idrottsrörelsens mål. Stipendiaten får 7 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Fem föreningspris på 10 000 kr delas ut till föreningar som gjort en särskild insats kring årets tema.

Stipendierna delas ut den 16 maj på Idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund.
   
HÄR är alla 200 stipendiaterna!

SKÅNES IDROTTSLEDARSTIPENDIER

Nu är det dags att nominera till Skånes Idrottsledarstipendier 2016!

Skånes Idrottsledarstipendier delas ut av Sparbanksstiftelserna Skåne, Öresund, Gripen, 1826 och Färs och Frosta i samarbete med Skåneidrotten.

2016 delar vi tillsammans ut 200 stipendier för att premiera goda ledarinsatser. Stipendiet är på 10.000 kr varav 7.000 kr utdelas till den individuelle ledaren som en stimulans för fortsatt ledarskap. 3.000 kr tillfaller stipendiatens förening.

Vi vill på detta sätt uppmärksamma alla fantastiska ledare som lägger tid, kraft och engagemang i sin förening, för dess medlemmar och för sin idrott.

Den 15 januari till 15 februari 2016 kan ni gå in och nominera er kandidat HÄR.200 ideella ledare hyllades vid Skånes Idrottsledargala den 20 maj.

HÄR ser du alla stipendiaterna.

HÄR ser du bilder från 2015 års Idrottsledargala.

Tillsammans lägger de skånska idrottsledarna ner miljontals med timmar. Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka och fostra ungdomarna och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling. Detta ställer höga krav på ledarna.


 

Skånes Idrottsledarstipendier delas ut i samarbete med Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Skåneidrotten.

2014 delar vi tillsammans ut 150 stipendier för att premiera goda ledarinsatser. Stipendiet är på 10.000 kr varav 7.000 kr utdelas till den individuelle ledaren som en stimulans för fortsatt ledarskap. 3.000 kr tillfaller stipendiatens förening.

Vi vill på detta sätt uppmärksamma alla fantastiska ledare som lägger tid, kraft och engagemang i sin förening, för dess medlemmar och för sin idrott.

Fram till den 15 februari 2014 kan nomineringar göras HÄR.

Den som nomineras ska vara aktiv ledare i en idrottsförening i Skåne, antingen som aktivitetsledare eller som organisationsledare. Föreningen ska vara ansluten till ett Specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet.

Nominering kan göras av föreningens ordförande, sekreterare eller kassör. Stipendiet är förbehållet den ideelle ledaren och det är inte möjligt att nominera sig själv. Nominering av tidigare stipendiater är möjligt men ledare som ej tidigare erhållit stipendiet prioriteras.

TIDIGARE IDROTTSLEDARSTIPENDIATER

2013 ÅRS STIPENDIATER

Bjuv                      Håkan Stenhällen Billesholms GIF Fotboll
Båstad                  Emelie Hildingsson Grevie GIK Fotboll
Helsingborg         Johan Kronberg Råå IF Fotboll
Helsingborg         Janne Esp Helsingborgs BMK Badminton
Helsingborg         Ola Kristoffersson HAK Greppet Tyngdlyftning
Höganäs               Emelie Nilsson Höganäs BTK Bordtennis
Klippan                Jessica Pettersson Åby IBK Innebandy
Landskrona          Nedim Slatina Landskrona Shotokan Budo
Landskrona          Joakim Perned Asmundsorpts IF Fotboll
Landskrona          Camilla Forslund BGK Linjen Bangolf
Malmö                Chatrine Olsson Kvarnby IK Fotboll
Malmö                Patric Blomquist Limhamn Limeburner Ishockey
Malmö                Fredrik Bengtsson Limhamns BK Brottning
Malmö                Ingrid Hansson FIFH Handikappidrott Idrott
Trelleborg            Magnus Andersson FC Trelleborg Fotboll
Vellinge               Josefin Persson Kämpinge GF Gymnastik
Vellinge               Frida Bank Skanör Falsterbo RK Ridsport
Åstorp                 Roland Svensson Åstorps FF Fotboll
Ängelholm         Jonas Persson Engelholms Vollebyoll Volleyboll
Örkelljunga        Linus Nilsson Örkelljunga Volleyboll Volleyboll

IDROTTLEDARSTIPENDIER UTDELNING 2013