200 IDROTTSLEDARE I SKÅNE FÅR STIPENDIER - HÄR ÄR VINNARNA!
 

200 ideella idrottsledare från skånska föreningslivet hyllas med stipendier för sina insatser inom barn- och ungdomsidrotten. Stipendierna är på
10 000 kr vardera. Bakom utdelningen står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med Skåneidrotten.

Med stipendierna vill vi uppmärksamma och uppmuntra eldsjälar inom idrottsrörelsen, som genom att lägga betydande delar av sin fritid på att jobba med våra barn och unga gör en stor samhällsinsats.

Idrottsföreningarna är de som näst efter familjen och skolan har störst möjligheter att påverka unga under uppväxten. Totalt är cirka 80 000 ledare aktiva inom skånsk idrott. Tillsammans lägger de ner tusentals timmar av engagemang.

Mottagarna av Skånes Idrottsledarstipendier 2017 kommer från 33 kommuner. 

Stipendierna delas ut den 16 maj på Idrottsledargalan på Sparbanken Skåne Arena i Lund, med Kajsa Bergqvist som konferencier.
   
Listan med alla 200 stipendiaterna finns HÄR 

OM NOMINERING

Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka barn och ungdomar och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi vill med Skånes Idrottsledarstiopendier uppmärksamma den viktiga roll idrottsrörelsen spelar i dagens civilsamhälle. 

Bra idrott bygger på att det finns ledare och tränare som instruerar, motiverar och stödjer de unga idrottarna. Dessutom är de viktiga förebilder. De har ett stort ansvar och ägnar delar av sin fritid åt detta.

Samtliga idrottsföreningar i Skåne har möjlighet att nominera en man och en kvinna. Att väga in jämställdhetsaspekten är ett medvetet och självklart beslut, helt i linje med idrottsrörelsens mål.

Stipendiaten får 7 000 kr för sina goda ledarinsatser och dennes förening får 3 000 kr för fortsatt satsning på barn- och ungdomsverksamhet. Fem föreningspris på 10 000 kr delas ut till föreningar som gjort en särskild insats kring årets tema.

Klicka HÄR för att komma till nomineringsformuläret som är öppet 15 jan - 15 feb.

 

SKÅNES IDROTTSLEDARSTIPENDIER

Den 16 maj hölls Skånes Idrottsledargala i Lund. Under kvällen delades 200 stipendier ut för att hylla alla fantastiska ledare som engagerar sig i Skånes idrottsföreningar.

Skånes Idrottsledarstipendier delas ut av Sparbanksstiftelsen Skåne tillsammans med Sparbanksstiftelserna Färs & Frosta, 1826, Finn och Gripen och Skåneidrotten.

Under festliga former lotsade Kajsa Bergqvist gästerna genom både uppvisningar i kampsport, modellflyg och parkour. Vi fick även höra från många av idrottsledarna om glädjen i deras arbete med sin idrott och vad deras engagemang ger tillbaka till dem själva.

Sparbanksstiftelsen Skåne har delat ut pris till Årets Förnyare under perioden 2001-2008. I år (2017) delades detta pris åter ut till en förening som under året utvecklat klubbens verksamhet socialt och/eller sportsligt genom insatser utöver det vanliga och som varit en förebild för idrottens roll i samhällsutvecklingen, tillika verkat för integration genom idrotten.

Landskrona Atletklubb fick ta emot Sparbanksstiftelsen Skånes pris "Årets förnyare" som detta året hade fokus på barn och ungas inflytande och engagemang i föreningslivet. 

De andra vinnande föreningarna som tog emot priset Årets Förnyare var:
Båstad GIF - Sparbanksstiftelsen Gripen
Dalby Gymnastikförening - Sparbanksstiftelsen Finn
Dalby DSK - Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta
Wä IF - Sparbanksstiftelsen 1826
 

STIPENDIEVERKSAMHETEN

Inom ramen för anslagsverksamheten har Sparbanksstiftelsen Skåne årligen lämnat ett antal idrottsledarstipendier i samarbete med Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta, Gripen, Finn och 1826 samt Skåneidrotten.


Kriterier för idrottsledarstipendier

Sparbanksstiftelsen Skånes idrottsledar-stipendier fördelas i de 11 kommuner som är vår sparbanksstiftelses verksamhetsområde. Det är 30 stipendier på sammanlagt          300 000 kr och delas ut till idrottsledare inom skånsk ungdomsidrott.
 

Stipendiaterna utses av en jury med god insikt och kännedom om skånsk idrotts-rörelse. Av stipendiesumma får idrotts-ledaren personligen 7 000 kronor. Till varje enskilt stipendium är dessutom knutet en föreningscheck på 3 000 kronor som tillfaller den förening som stipendiaten verkar i.
 

Stipendieformen instiftades i samband med Skånes Idrottsförbunds 100 års jubileum 2008 och är helt unik för landet. Ingen annanstans finns den här typen av stöd för idrottsledare.

Utöver detta utses en förening till som får ta emot priset "Årets förnyare". Ett föreningspris på 10 000  kronor som belönar insatser för särskilda utvecklingsinsatser.

Idrottsledarstipendier 2013.

ARKIV